Atracţii turistice

Balta Dracului

balta-dracului-covasnaLegenda spune că, în anii 1700, acest fenomen al naturii era întâlnit nordul localităţii, dar că, în mod enigmatic, s-a făcut apoi simţit doar în cea centrală, lăsând în vechiul său loc fratele mai mic, „Mica Baltă a Dracului”.

Chiar dacă are o valoare culturală inestimabilă, „Balta Dracului” din Covasna nu este cunoscută de multă lume. În fapt, ”Balta Dracului” este un vulcan noroios, adică o groapă în care au loc în permanență erupții de nămol. Interesant este că acest vulcan se află chiar în centrul orașului Covasna.

Fenomenul apare datorită degajărilor de monoxid de carbon, explică cercetătorii. Iar acest lucru se întâmplă din cauza numeroaselor erupții vulcanice ce au avut loc în regiunea Harghita în urmă cu peste două milioane de ani. Studiile realizate la „Balta Dracului” arată că monoxidul de carbon din bulele care ies la suprafață este cuprins între 95% și 98%.

Sursa : Turism Transilvania

Cetatea Zânelor

cetatea-zanelor-covasnaCetatea Zânelor este o veche cetate dacică situată pe un pisc montan în apropiere de orașul Covasna, în partea superioară a Văii Zânelor. În prezent sunt vizibile zidurile scoase la iveală de către arheologi prin săpături.

Cetatea Zânelor este una dintre cele mai mari și mai bine conservate cetăți dacice dinafara Munților Orăștiei. Fortificațiile și modul de amenajare a teraselor reprezintă un unicat pe teritoriul dacilor. Istoria acesteia se întinde pe aproape trei secole, fiind construită pe parcursul secolului al II-lea î.Hr., distrusă probabil în vremea lui Burebista, reconstruită apoi grandios lasfârșitul sec. I î.Hr. și incendiată și dărâmată în momentul cuceririi romane a Daciei.Impresionantă atât prin amplasare, cât și prin vestigiile păstrate, cetatea a intrat în tradiția locală, inspirând legende cu zâne și comori ascunse. A fost cercetată sumar în secolele trecute,dar a reintrat în atenția specialiștilor în urma unei furtuni teribile din toamna anului 1995,când copacii smulși din rădăcini au dezvelit părți din cetate. Cercetările arheologice sistematice au început în anul 1998.

Sursa: Wikipedia

Mestecănișul de la Reci

1024px-Pulsatilla_patensAria protejată „Mestecănișul de la Reci” conservă șapte tipuri de habitate naturale de interes comunitar (aflate în partea central nord-estică a Depresiunii Brașovului); astfel: Păduri aluviale cu Alnus glutinosa și Fraxinus excelsior (Alno-Padion, Alnion incanae, Salicion albae), Pajiști aluviale din Cnidion dubii, Pajiști xerice pe substrat calcaros, Cursuri de apă din zonele de câmpie, până la cele montane, cu vegetație din Ranunculion fluitantis și Callitricho-Batrachion, Comunități de lizieră cu ierburi înalte higrofile de la nivelul câmpiilor, până la cel montan și alpin, Lacuri eutrofe naturale cu vegetație tip Magnopotamion sau Hydrocharition și Turbării cu vegetație forestieră[6].

Fauna sitului are în componență o gamă diversă de specii (mamifere, reptile, amfibieni, insecte), dintre care unele protejate prin Directiva Consiliului European 92/43/CE din 21 mai 1992 (privind conservarea habitatelor naturale și a speciilor de faună și floră sălbatică
Sursa Wikipedia

Mănăstirea Mărcuș

manastirea-marcus-covasnaSfânta Mănăstire este amplasată în preajma pădurilor dese ale Clăbucetelor Întorsurii, în munţii Carpaţilor de curbură, pe o colină deasupra satului Dobârlău. Locul este de o deosebită frumuseţe, oferind o superbă imagine asupra Ţări Bârsei.

PREVESTIRILE PARINTELUI ARSENIE BOCA
Ctitorie a Maicii Starete Serafima Comsa (constructie inceputa din 1991), manastirea este situata pe un LOC SFANT, care de secole adaposteste , succesiv, asezaminte monahale ridicate si apoi distruse .
In anul 1950, Suzana Comsa a ridicat, de una singura, o manastire intreaga, biserica, cateva chilii si un mic paraclis, care au fost distruse de comunisti in anul 1973.
Parintele ARSENIE BOCA spunea despre acest loc : „mai, voi nu aveti idee ce loc este asta! Asta e un loc sfant. Vor canta ingerii din cer aici, caci e sfintenie mare…! … Suzana, tu vei face manastire acolo, dar nu va tine mult. Nu voi mai fi eu atuncea si nu vei mai trai nici tu, cand cineva din neamul tau o va ridica iarasi si va dainui.” Si a venit randul maicii Serafima, nepoata Suzanei Comsa, care la nici 23 de ani era stareta peste o poiana goala.
Sursa : Manastirea Marcus

Mănăstirea Valea Mare

manastirea-valea-mare-covasnaMănăstirea Valea Mare se află situată pe teritoriul administrativ al localităţii cu același nume, în sudul judeţului Covasna, pe drumul judeţean ce leagă orașul Sfântu Gheorghe de Întorsura Buzăului. Locul este de o deosebită frumuseţe, oferind o superbă imagine

Manastirea cu hramul Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul este situata pe teritoriul administrativ al localitatii Valea Mare, in sudul judetului Covasna (in centrul tarii) pe DJ121A la circa 30 km. de Sfantu Gheorghe si 7 km. Intorsura Buzaului.

Desi ideea construirii manastirii Sfantul Ioan Botezatorul este mult mai veche, prima discutie oficiala legata de ridicarea asezamantului a avut loc in 1994, intre parintele staret Gheorghe Avram de la manastirea Dervent din Dobrogea si episcopul Covasnei si Harghitei, Ioan Salajean, care si-a dat imediat acordul.

Sursa Manastirea Valea Mare

Hotel Caprioara Cazare